Z důvodu balení po 6 ks (krabice) doporučujeme vybírat počet lahví v násobku 6 (např. 6, 12, 18..)

Rodinné vinařství Moravčíkova vína z Horních Věstonic

Příběh tradice a lásky k vínu

Vína mají neuvěřitelnou moc vyprávět příběh místa, kde byla vyrobená. V případě rodinného vinařství bratrů Moravčíků z Horních Věstonic je tento příběh plný lásky k vinici, tradic a odhodlání vytvořit vína, která zrcadlí jedinečnou krajinu jižní Moravy.

Zakladatel vinařství, Ing. Vladislav Moravčík, vystavěl v roce 1993 základy toho, co se dnes stalo jedním z nejvýznamnějších vinařství v regionu. Jeho synové, Vladislav a Miroslav, převzali v roce 2002 vedení vinařství a od té doby společně pečují o vinice a podílejí se na obchodě a marketingu.

 

Vinařství ve změnách času: Odkaz generací

Za posledních několik let prošlo vinařství Moravčíkova vína významnými změnami. Rozšířením vinic a integrací moderních metod hospodaření se podařilo zvýšit produkci na 12,5 hektarů, s 9,5 hektary plodícími vinicemi. Klíčovou specializací jsou odrůdy Pálava a Ryzlink vlašský, které tvoří 30 % celkového portfolia vín a vyjadřují jedinečnost regionálního terroir. 

 

Víno jako výraz místa: Od vinice k lahvi

Filozofie vinařství Moravčíkova vína spočívá v ukázání jedinečnosti místního vápencového podloží skrze širokou paletu 25 odrůd. Výroba je založena na šetrném a rychlém zpracování hroznů, s důrazem na přirozený vývoj v chutích a vůních. Bílá vína zrají v nerezových tancích, zatímco červená vína procházejí procesem v dubových sudech.

 

moravcikova-vina-sklep

 

Od tradice k inovaci: Víno a pohostinnost spojené v jedinečném zážitku

Vinařství Moravčíkova vína se neomezilo pouze na výrobu lahodných vín, ale posunulo se ještě dál, kombinujíc pohostinnost s inovativním přístupem k prezentaci svých produktů. V přízemí jejich rodinného penzionu se nachází sklepní komplex pěti rotund, který slouží jako vinotéka. Zde mají hosté možnost objevovat celý sortiment vinařství a ochutnat vína podle své chuti a přání.

Tento unikátní prostor nejenže nabízí příležitost pro degustaci vín, ale také vytváří prostředí pro setkání a sdílení vášní s ostatními milovníky vína. Každá návštěva se tak stává autentickým zážitkem spojeným s tradicí, kvalitou a pohostinností, které jsou neodmyslitelnou součástí identity vinařství Moravčíkova vína.

 

Ocenění jako odraz kvality a oddanosti

Přestože je vinařství Moravčíkova vína relativně mladé, pyšní se širokou škálou ocenění z domácích i mezinárodních soutěží. Stříbrné medaile z významných událostí, jako je Vinoforum a AWC Vienna, a mnoho dalších ocenění, svědčí o jejich oddanosti kvalitě a vášni pro víno.

S každou lahví vinařství Moravčíkova vína přináší do světa vína nejen chuťové dobrodružství, ale i příběh tradice, místa a lásky k vinohradům Horních Věstonic.